Valt er wat te wandelen in Wageningen?


We combineren een wandeling met het ophalen van het studerende kind. Kunnen we hem gelijk nog wat overtollige “handige” spullen brengen die overgebleven zijn na een herfstschoonmaak. Als we niet te vroeg weg gaan, dan kunnen we ook nog een beetje uitslapen en misschien nog even boodschappen doen. Kortom, er moet een heleboel gecombineerd worden vandaag.

 

Valt er wat te wandelen in de omgeving van Wageningen? De Wijngaard en Beekdalroute van Ontrack is 13 kilometer lang en begint bij Nol in’t Bosch in Wageningen. Mijn drang naar koffie is onmiddellijk verdwenen als ik de uitspanning aanschouw. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden oogt het stijf en strak. Wie weet wat voor heerlijke koffie en gebak er aan mijn neus voorbij gaan, door mijn vooroordelen.

Het is prachtig weer, de bomen kleuren goud en rood. We lopen langs een wijngaard, die in deze omgeving onnederlands oogt. In het bos zijn veel grafheuvels. Die komen niet alleen in Drenthe voor, maar ook in de eerder deze week bezochte Duitse Hümmling en dus ook op de Wageningse berg. Want ja, het is een berg. Onze wandeling gaat door boswachterij Oostereng en over langoed Quadenoord.
De tweede helft van de wandeling gaat door het beekdal van de Bosbeek, de Paradijsbeek, de Molenbeek, de Oliemolenbeek en de Halveradbeek. Het water uit de beken werd in de loop van de jaren voor veel doeleinden gebruikt. Eerst voor de landbouw en later als krachtbron voor watermolens. Deze watermolens werden ingezet voor de verwerking van graan, raapzaadolie en papier. Nu liggen de beken alleen nog mooi te zijn. Al met al een prachtige wandeling over de Zuid-West Veluwe. Er valt wel degelijk iets te wandelen in en rond Wageningen!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: