Van hunebed naar hunebed tussen Borger en Buinen

Met ijskrabvertraging heb ik vanmorgen echt geen rekening gehouden. Je kent het wel, nog even de was in de droger, een blik op de krant. De zee van tijd, die je eerst dacht te hebben is ineens verdwenen. En als je ook nog je ijskrabber moet zoeken, dan moet je ineens echt opschieten.

In Borger duurt het maar even voor Loes en Marjolein arriveren. Bij het hunebedcentrum drinken we koffie en dan gaan we op pad.
Op de wandeling passeren we 8 hunebedden. Twee ervan heb ik niet eerder gezien. Ze liggen bij elkaar in een bosje aan de N374. Een mooi mystiek duo.

De route gaat over de hellingen van de Hondsrug. We lopen over de prachtige Noorderesch van Buinen en passeren Bronneger. Over het heideveld “Bloemendellen” bereiken we de weg die ons terugvoert naar het Hunebedcentrum.Bij het grote hunebed praten we nog wat na. Over de verschillen tussen het Friese, Drentse en Groninger landschap. Welk landschap nou eigenlijk het mooiste is en waarom. Wie er aardiger zijn, de Friezen, de Groningers of de Drenten. We komen er niet uit.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: