De leste man van Torum

Sofie

Het is een rustige avond in de vroege herfst. Ik ga aan boord van de Heffesant. De Heffesant, die meestal waddencruises uitvoert, is vandaag het toneel van toneel- gezelschap, PEERD, regiotheater.

We zijn gast op een zogenaamde Butterfahrt. De Butterfahrt was tot 1999 een eendaagse vaartocht naar internationale wateren, alwaar aan boord belastingvrije aankopen konden worden gedaan. Vandaag heeft Sofie helend Dollardwater in de aanbieding, reumadekens, kaplaarzen en scrubcrème met dollardslik. Aan boord is ook De leste man van Torum, die terug wil naar de middeleeuwse stad die tijdens de Cosmas- en Damianusvloed in 1509 van de kaart werd geveegd. Er ontstaat een dialoog tussen Sofie en De leste man, over de zin van het leven en de angst die ons wordt aangepraat. “De aarde is niets meer dan een knikker tussen de vingers van een reus, die nog geen besluit heeft genomen over wat hij ermee zal doen”. Met een kopdop op de oren, kun je het verhaal prima volgen. Het decor is de avondzon en de opkomende maan op de Dollard, Emden in de verte en de sluis van Nieuw Statenzijl. Het is prachtig.

En ook al had het met wandelen weinig van doen, sommige belevenissen vragen om opschrijven, om ze nooit meer te vergeten.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: