Budgetbewust wandelen van Roderwolde naar Foxwolde

Het weer belooft weinig goeds. Hoe noordelijker ik kom, hoe harder het gaat regenen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, zodra ik uit de auto stap gaat de zon schijnen. Loes en Marjolein zijn er al. We hebben elkaar lang niet gezien.
We praten bij over onze vakanties en over het werk. Dat werk ook. Jammer dat er zoveel vrije tijd in gaat zitten. Neem nou Loes, die moest vorige week budgetneutraal verhuizen van boven naar beneden in hetzelfde schoolgebouw. Hiervoor werden een paar stoere leerlingen ingezet, van de opleiding “Vrede en Veiligheid”. Een metalen kast die niet in de lift paste werd door de jongens “passend gemaakt”. Geen wonder dat Loes vandaag pijn in haar hoofd heeft.

Het landschap rond Roderwolde, Foxwolde, Sandebuur en Leutinge- wolde oogt niet erg Drents. Waar vind je in Drenthe polderlandschap met sloten en rietkragen?
Het enige stukje bos op de wandeling is de Kleibosch. In dit gebied op de overgang van de hogere gronden en het beekdal van het Peizerdiep komt zware, stugge potklei op tal van plaatsen aan de oppervlakte.  In de middeleeuwen werd hier onder leiding van de monniken van het klooster van Aduard “geticheld”: de zware potklei werd afgegraven en in kleine veldovens tot bouwstenen (kloostermoppen) en dakpannen gebakken.

Onze wandeling zou budgetneutraal verlopen zijn, ware het niet dat Het Rode Hert bij terugkeer haar deuren heeft geopend. Op het terras nemen we een kop koffie met perentaart. Budgetbewust, zonder slagroom. Budgetneutraal gaat de zon op.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: