Stroomdal, droomdal (Drenthelaarpad 2)

Het stroomdal van de Drentse Aa is, naar mijn mening, een van de mooiste gebieden van Drenthe. Het Drenthelaarpad gaat er doorheen. Vandaag loopt het Genietschap der Kuieraars er ook.

We gaan van start in Zuidlaren. Het duurt maar even voordat we de eerste stop bereiken. Tiny trakteert op koffie met appeltaart. Een goed begin is het halve werk. Het is behoorlijk druk op het terras van café “De Drentsche Aa, maar nog niet druk genoeg om op het gras te mogen zitten. “Het gras is nog gesloten” meldt de ober.

Na de koffie trekken we door het stroomdal naar Gasteren. Onderweg komen we een man en een vrouw tegen met twee ezels. De ezels kunnen gehuurd worden. Wilde ideeën ontstaan onder het Genietschap. Met ezels naar Santiago de Compostella, met ezels naar Rome en ezels inzetten voor het vervoer van een boek met korte verhalen, die onderweg op passende plekken worden voorgelezen. Het Genietschap slaat soms wat door. Ik schrijf voor de zekerheid het mailadres maar even op van de ezelverhuur.

Het deel van de wandeling dat volgt, valt vrijwel niet te lopen met de aanwijzingen uit het boekje. In het bos gaat het nogal eens mis. Het Pieterpad wat ook door het gebied loopt, biedt uitkomst. Dat gaat namelijk ook naar Gasteren en daar moeten we naar toe. Uiteindelijk vinden we de stickers weer terug en lopen we toch nog zoals de bedoeling is. Via de Gasterse Duinen naar Gasteren.

Het is er goed toeven op het terras van Brinkzicht. Geen schreeuwende kinderen. Dat komt waarschijnlijk door de gedragsregels die voor kinderen zijn opgesteld. Ik vrees dat er een bladzijde gedragsregels voor wandelaars zal worden toegevoegd, want ook die kunnen een kabaal maken!

Na de stop lopen we Gasteren uit, via zandpaden. De route gaat langs het Balloërveld, een stukje erover en dan via een mooi zandpad naar de schaapskooi, waar de auto’s staan. Het was weer zo’n dag. Om met het Drents volkslied te spreken:
Ik heb oe lief, mien eig’n Laandtien
mien olde Drenthelaand
‘k Hol van de eenvoud in oen schoonheid,
‘k heb oe mien hart verpaand

En zo is’t maar net.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: