Een avondwandeling

Beetje vreemd om ’s morgens om half 7 te moeten bedenken wat je twaalf uur later nodig hebt. Vanavond wacht na het werk een wandeling van Tiny. Ik pak dus alvast een bescheiden rugzakje in voor de avondwandeling in Zeijen.

Tijdens zo’n werkdag zijn er veel redenen om van de wandeling af te zien. Het wordt wel erg laat, je bent moe, je moet morgen weer vroeg op …………
Maar …. er is één reden die mij doet besluiten door te rijden naar Zeijen. ’s Avonds wandelen in juni is heerlijk. En Zeijen heeft alles wat een Drents dorp behoort te hebben. Een brink, een café, mooie boerderijen, vennetjes, bos, onverharde paden. En dan natuurlijk de Zeijerwiek.
Zijerwiek
De Zeijerwiek is begin deze eeuw aangelegd bij de ontginning van het Zeijerveld. De wiek diende voor de aan- en afvoer van grondstoffen en agrarische producten. Tot de vijftiger jaren stond het water in open verbinding met het Noord-Willemskanaal en voeren hier schepen. Toen de scheepvaart verdween werd het water afgedamd en stond het hier ’s zomers bijna droog. Het water dreigde helemaal dicht te groeien. Sinds 1984 voert de “Werkgroep Behoud Zeijerwiek” jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uit om dit natuurgebied in stand te houden.
De werkgroep onderhoudt ook de wandeling die wij lopen en plaatst bordjes met gedichten op verschillende plekken. En dus wordt het vanavond niet alleen een natuurwandeling, maar ook een poëzie- wandeling.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: