Oranjewoud revisted

Het lijkt wel of het tegenwoordig altijd mooi weer is. Ook vandaag, een strak blauwe lucht en een mooie temperatuur om te wandelen. Ik liep hier onlangs en was toen zo enthousiast over het gebied, dat ik in een opwelling de wandeling op de wandelagenda heb gezet. Met zeven mensen ga ik op pad.
Eerst maar een kop koffie in Hotel Tjaarda. Het terras heeft net een puntje zon op dit tijdstip. Door het bos voert de wandeling naar de uitzichtstoren, de Belvedère. We klauteren naar boven om van het uitzicht te genieten.

Leroy

De wandeling gaat verder naar de Ecokathedraal van Le Roy. Louis Le Roy begon vijfenveertig jaar geleden in Mildam met dit project. Ladingen stenen van afbraakklussen werden aangevoerd en Le Roy bouwde hiervan een bouwwerk dat nog tientallen generaties lang zal moeten groeien. Menselijke arbeid, natuur en tijd maken deel uit van de ecologische processen. Je moet het zien, om het te begrijpen. Of misschien begrijp je er niets van als je het ziet. Dat zou ook zomaar kunnen. De tocht gaat verder.

Theeschenkerij De Hooiberg is helaas gesloten vandaag. Jammer, want het is een fantastische plek om te pauzeren. Een volgende keer dan maar.
Via Brongerga lopen we naar Museum Belvedère. Opvallend in het hele gebied is de grote verscheidenheid in bouwstijlen. De historische panden worden afgewisseld met nieuwe landhuizen, maar ook moderne, strakke gebouwen.
Tot slot maken we een rondje door de Overtuin met hele oude bomen en een vijver vol krabbescheer. Op het, nu zonovergoten, terras van Tjaarda is het wederom goed toeven.
Een boeiende wandeling, met boeiende mensen en boeiende gesprekken. Wat wil een mens nog meer op een doordeweekse dinsdag?
Varken

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: