'n Beetje cultuur, 'n vleugje natuur en een heleboel lente!

Qi0csscatnyzfmcatyphn2ca–feicaxiu
Nog voor 11.00 uur zit ik met Sandra op een terras aan de Brink in Assen.  Genietend van de zon en een capuccino, wachtend tot de deuren van het Drents Museum worden geopend. Vandaag staat een bezoek aan de expositie Realisme uit Leipzig op ons programma. Een overzichts- tentoonstelling van drie generaties realistische schilders uit Leipzig. Leipzig is de twee na grootste stad van het voormalig Oost-Duitsland. De kunstwereld in de DDR werd tot de val van de muur beheerst en gecontroleerd door de staat.
Xm43gzcazc6a6bcaj1riwqca0qg2ogca04b
Er lag een grote nadruk op traditionele technische aspecten. Alle kunstenaars van de Leipziger Schule werden opgeleid aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst, van oudsher een praktijkgerichte opleiding. De tentoonstelling geeft een goed beeld van hoe de verschillende generaties kunstenaars elkaar hebben beïnvloed en gevormd. Een bijzondere tentoonstelling.

We vertrekken naar Taarlo. Taarlo is een van de best bewaarde esdorpen van Drenthe. Centraal in het dorp, de brink met in het midden een oorspronkelijke dobbe, omgeven door meerdere grote boerderijen. Ten noorden en zuiden van Taarlo liggen grote essen, oostelijk van het dorp stroomt de Drentsche Aa. Na een lekker broodje te hebben gegeten bij restaurant van Tarel, lopen we een korte route door het stroomdal.  Onze tocht voert eerst naar Oudemolen en dan aan de andere kant van het stroomdal weer terug naar Taarlo. Het is gewoon warm. Het is zelfs zo warm, dat mijn benen snakken naar een korte broek.

Afsluitend met een koel drankje op een terras, komen we tot de conclusie dat het een heerlijke dag was. We heffen het glas op de lente en op alles wat komen gaat.

Taarlo

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: