Echten is ook zo mooi!

Boom
Lang voordat ik ook maar het idee had naar Drenthe te verhuizen, kwam ik al regelmatig in Echten. Met de kinderen op de fiets reden we naar de plaggenhut, totdat ze er zelf naartoe konden fietsen. De plaggenhut werd door vrijwilligers gebouwd en geeft een beeld van het harde Drentse boerenleven van weleer.
Nog steeds kom ik regelmatig in Echten. Vervelen doet het nooit. Echten heeft bijna alles.

800pxhuize_echten_1

Een havezate, een beek, bos en heide, weidelandschap, talloze Saksische boerderijen, historische potstallen en leuke horeca om te pauzeren. De kinderen noemen dat “dood”. Zij zijn de interesse in de plaggenhut en in Echten verloren. Wie weet keert deze nog eens terug.

Echten is ontstaan in de middeleeuwen, westelijk van Hoogeveen. In het Huis te Echten heeft de familie van Echten eeuwenlang gewoond. Met name jonkheer Roelof van Echten heeft als vervener veel betekend voor de ontwikkeling van zuidelijk Drente. Met zijn Compagnie van 5000 Morgen heeft hij grote delen van de veengebieden rondom Hoogeveen ontgonnen.

Een wandeling hier organiseren, kan bijna niet mislukken. En dat deed het ook vandaag niet. Ik heb geen wanklank gehoord en dat is logisch, want veel mooier zijn ze er eigenlijk niet, in Drenthe.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: