Zonnige zondagmiddag in Vorden

Een bezoek aan de raskeuring voor Berner Sennenhonden in Vorden kunnen we vandaag mooi combineren met een wandeling in de omgeving. ’s Morgens lijkt het hele plan in het water te vallen, want het is echt hondenweer. Maar nog voor twaalf uur breekt de zon door en wordt het een zonnige zondagmiddag. De route “Oude Liefde” van Ontrack blijkt een voltreffer.

Den_bramel
Je bent nog maar nauwelijks op weg of je loopt tegen kasteel “Den Bramel” aan. De hedendaagse vorm van dit kasteeltje stamt uit omstreeks 1725 waarbij ouder muurwerk van een voorgaand huis werd verbouwd. Omstreeks 1868 werd dit huis

Boom_1

voorzien van een neorenaissance trapgevel. In 1881 werd het dak van leistenen voorzien en een torentje geplaatst. In dat jaar zal ook het neogotisch portaal met de kleine spits zijn gebouwd. Het huis is in die periode verbouwd met materiaal van een voormalige kerk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de dakruiter die voorzien is van het opschrift “Soli Deo Gloria”.  De kleine spits heeft een windwijzer voorzien van een haan en de koepel op het voorplein bestaat uit een aantal onderdelen van een kerkorgel. Op het landgoed staan veel oude bomen met een indrukwekkende diameter. De bomen zijn jammer genoeg in slechte conditie en je wordt dan ook gewaarschuwd voor vallende takken.
De route voert verder naar boerderij Huis Oud Enzerinck en het ernaast gelegen landhuis Nieuw Enzerinck. Via een mooi bos keren we terug bij het startpunt.

T_enzerinck
De hond die zowel op karakter als op uiterlijk een “zeer goed” heeft gescoord, ploft neer in de auto. Die keuring hoefde van hem niet zo nodig, maar de wandeling maakte veel goed. Eigenlijk alles.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: