Wandelen en lunchen in Roden ten tijde van de crisis

Roden
Hendrik en Jantine ontvangen ons vandaag met koffie en thee in Roden. Hendrik had dit spontaan aangeboden, toen hij hoorde dat de culinaire wandeling van februari in Roden zou plaatsvinden. Nu laat ik mij dat geen twee keer zeggen. Voordat Hendrik zich kon bedenken had ik de hele organisatie aan hem uitbesteed. De koffie, de thee en de wandeling. Als je wandelt met iemand die de omgeving kent als zijn broekzak, dan is het wijs die persoon voorop te laten lopen. Dus heerlijk ontspannen gaan we deze zondagmorgen langs het Lieverse Diep, door het stroomdal en door het Mensingebos. Een erg mooie omgeving, met genoeg te zie.

Na de wandeling vertrekken we naar Cuisinerie Mensinge in Roden. Het restaurant is gevestigd in de koetsierswoning, die behoort bij Havezate Mensinge. Volkomen onverwacht belanden we in de galerie van het koetshuis, waarin een boeiende expositie. Op 13 februari jl. zou de dichteres Vasalis 100 jaar zijn geworden. Zij woonde in Roden. Verschillende Drentse kunstenaars hebben werken gemaakt bij haar gedichten.

Cuisinerie
Het wordt nu toch wel tijd voor de lunch. Zo ongeveer de hele middag worden ons allerlei heerlijke gerechten voorgeschoteld. Een vergelijking met de vorige culinaire wandelingen valt moeilijk te maken. De ene keer is het de bediening die het verschil maakt, een andere keer het haardvuur. En vandaag? Voor de een is het het dessert, voor de ander de locatie en voor weer een ander misschien het gespreksonderwerp? En hoe kan het ook anders: dat is “de kredietcrisis”.
Misschien moeten we maar eens bezuinigen. Maar niet vandaag. Morgen is vroeg genoeg.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: