Het is voltooid

Op 1 augustus 2007 begon ik met Het Bewijs aan het Noord Holland pad. Op de laatste dag van januari 2009, lopen we de laatste etappe van deze 200 kilometerlange wandeling.
Klok
Het zal een bijzondere dag worden. Mijn trein rijdt keurig op tijd het station van Hilversum binnen. Het Bewijs arriveert met een kwartier vertraging. De aansluitende bus is dan al weg. Genoeg tijd voor een kop koffie, zou je denken. De zoektocht naar een kop koffie eindigt in een café, waar we al snel door hebben dat als we hier blijven wachten we waarschijnlijk de volgende bus en die daarna ook zullen missen.

Terug op het station gaan we maar vast in de bus zitten. Een vrolijke chauffeur biedt ons de reis naar ’s Graveland kosteloos aan. Waarom is ons niet helemaal duidelijk. We houden het maar op de verjaardag van de koningin. In de bus blijkt dat we eigenlijk hebben gewacht op de verkeerde bus. Deze komt weliswaar in ’s Graveland, maar niet op de plek waar we vorige keer zijn uitgestapt. Er komt dus een kilometertje wandelen bij.

Na een kop koffie bij “Bollie Blooper” gaan we dan eindelijk van start. We lopen vandaag van ’s Graveland naar Huizen. Eerst door het Spanderswoud, over de natuurbrug Zanderij Crailoo van het Goois Natuurreservaat. Dit is een 800 meter lange en op de smalste delen 50 meter brede verbinding voor dieren, wandelaars en fietsers. Dan volgt de Bussumerheide, de Blaricummer- en de Tafelbergheide. Tenslotte dalen we af naar Huizen. Bij de haven aan het IJsselmeer zit onze wandeling er dan echt op. Na een borrel, stappen we op de bus naar Hilversum. De goeie bus dit keer. Wat kun je anders dan zo’n Gooische dag  afsluiten met een wilddiner? Bij Puur Smaeck weten ze wel raad met dit idee. Het eten en de plek zijn prima. Een plek om terug te keren.

Bussum
En nu, zul je je afvragen? Eindigt hier het Noord-Hollands wandel- avontuur?
Nee, zo gemakkelijk komt Noord-Holland niet van ons af. Vanaf volgende maand gaan we verder met het Zuiderzeepad en we beginnen, hoe kan het ook anders, in Noord-Holland. Wordt vervolgd!

Bordje

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: