Voorproeven in Coevorden

Holthone
Over twee weken organiseer ik een wandeling in Coevorden. Deze wandeling loop ik vandaag voor met iemand die zich niet kan voorstellen dat je in dit gebied een leuke wandeling kunt maken. Er wordt inderdaad weinig gewandeld in deze omgeving. Het stuk Pieterpad bij Coevorden wordt vaak bestempeld als een vreselijk stuk. Toegeven: het industriegebied aan het begin van de tocht is niet zo interessant. Maar al gauw loop je langs het Vechtkanaal, waar je de frisse winterlucht kunt inademen. De route voert verder over De Groote Scheere, een landgoed, met oude bomen en houtwallen. We zijn dan inmiddels in Overijssel beland. Via een eeuwenoude dijk keren we terug in Coevorden.
Mijn wandelgenoot toont mij de historische gebouwen van de stad en wordt zelf gaandeweg enthousiaster. Als je verder kijkt dan je neus lang is, dan valt er heel wat te ontdekken in Coevorden.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: