Culinaire wandeling (2)

Aalden
Na het succes van de eerste culinaire wandeling wordt het tijd voor een tweede. Dit keer staat Meppen op het programma. Een wandeling van 10 kilometer, met aansluitend een lunch in Het Tramlokaal. In Het Tramlokaal krijgen we bij de koffie huisgemaakte bonbons. Heerlijk. Dat belooft wat voor de lunch die zal volgen. Maar eerst moeten we de benen strekken. “Per aspera ad astra”. Langs moeilijke wegen bereikt men de sterren.

De wandeling gaat over zandpaden, naar Oud Aalden. Hoe vaak je daar ook komt, het blijft prachtig. We vervolgen onze wandeling over de Palms. Palms of palmbossies is de Drentse benaming voor de jeneverbes. Wandelpaadjes gaan hier ongemerkt over in schapenpaadjes.  De meeste jeneverbessen die hier staan zijn meer dan honderd jaar oud! Geen wonder dat het gesprek op de Palms gaat over ouderdom, leesbrillen en ingewikkelde mobiele telefoons. Maar geen van ons is oud, als je het vergelijkt met deze palmbossies. En dat is dan weer een troostende gedachte.
Via een grote boog en een korte wandeling door de Mepper Dennen, keren we terug in het dorp.

Tramlokaal

De lunch in het Tramlokaal is heerlijk. De gevulde peertjes, de bietensoep, de risotto en de tarte Tatin smaken fantastisch. De sterren hebben we hier inderdaad bereikt. “Langs moelijke wegen” is een beetje overdreven, want 10 kilometer, die doen we op ons gemak op zaterdagmorgen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: