Een perfecte winterdag

Lig
Een prachtige dag ligt aan onze voeten als ik deze zaterdag met 18 wandelpoolers op pad ga. De zon rood, de weilanden wit, berijpte bomen en struiken. Het is een sprookje.
We lopen van Ruinen naar Ansen, langs de Wold Aa, over gedeeltelijk verharde en gedeeltelijk onverharde wegen. Niet dat het vandaag enig verschil maakt, want onverhard is harder dan ooit. Op ons pad veel Drentse boerderijen en keuterijen.
De lunchpauze is in ValkRestaurant de Huiskamer in Ansen. Hier serveert men arretjescake, wat velen kennen uit een ver verleden.
Na de stop gaan we verder door de Anserdennen, naar het bezoekers- centrum Dwingelderveld van Natuur- monumenten. Hier houden we een korte stop. Buiten, voor het raam, staat een grote vogelvoedertafel, waarbij het een drukte van belang is. We bekijken het schouwspel alsof het een film is. Het wordt even spannend wanneer een sperwer (met dank aan Marc die een reactie op dit bericht schreef) bij de tafel neerstrijkt. De vogels in paniek. Maar dat duurt maar even. Tegen zoveel kleine vogels kan die ene sperwer niet op.
Na deze stop is het nog een klein stukje naar Ruinen. Hier sluiten we in het cafxc3xa9 deze mooie dag af.

Arm

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: