Op bezoek bij de zuiderburen

Pelgrom_2

In België heeft men maar één kerstdag.  Dus trekken drommen Nederlanders op de tweede kerstdag naar Antwerpen om te shoppen. Dat merk ik in de trein van Rotterdam naar Antwerpen. Het wordt staan voor een heleboel passagiers. Ik tref dochterlief in Antwerpen. Zij woont en werkt daar en heeft weinig van Kerst meegekregen. ’s Middags trekken we de stad in naar ons favoriete winkeltje waar het zo lekker oosters ruikt. Wat een korte stop voor een kop koffie moet worden, wordt een middagvullend programma. In de Pelgrom drinken we een paar pintjes en komen er niet meer weg. Het is er ook zo sfeervol en lekker warm. Als we buiten komen is het al donker en gaan de winkels dicht. We struinen nog wat over de kerstmarkt en lopen langs de Schelde, waar een enorm reuzenrad staat opgesteld.
We eten in een klein restaurant en vertrekken naar de etage van dochterlief. Morgen zal de wekker voor haar om 17.00 uur aflopen. Zij vertrekt de volgende morgen naar haar werk en ik trakteer mijzelf op een dagje Gent.

Antwerpen

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: