Van Abcoude naar 's Graveland

Boot
De sfeer in de trein vanmorgen is hemels. Voor mij spelen wat mensen een sprookjesachtig spel, met kaarten. Heel veel kaarten. Snappen doe ik het niet, maar het is me wel duidelijk dat ze onderweg zijn naar een toernooi. In de trein wordt nog een beetje geoefend. Naast mij een verliefd stel. Het is ongekend rustig, geen telefoons, geen schreeuwende massa. Gewoon zoals wat mij betreft een treinreis moet zijn. De passagiers verzonken in een eigen wereld. Met een uitgerust gevoel stap ik uit de trein.
In Abcoude tref ik Jos. Op de kortste dag van het jaar lopen we van Abcoude naar ’s Koepel_2 Graveland. In Abcoude gaan de mensen naar de kerk of lopen hun zondags hardloop- rondje. Abcoude ontwaakt. Het eerste stuk van de wandeling loopt langs de Angstel en de Gein via Baambrugge, langs boerderijen, buitenhuizen en theekoepeltjes. Bij Loenersloot ontdekken we een echt slot met kasteeltoren. We lopen een stukje langs het Amsterdam-Rijnkanaal en komen in Vreeland. Van Vreeland lopen we naar Nederhorst den Berg en gaan dan langs de Ankeveense Plassen naar ’s Graveland. Een afwisselende etappe.
Voordat we de bus nemen naar Hilversum wacht ons nog een oversteek per kettingpont over de ’s Gravelandsevaart. Even lijkt het erop dat we in het midden van de vaart blijven steken, maar uiteindelijk bereiken we toch de overkant. Voor twee strippen volgt dan nog een prachtige bustocht langs de villa’s van het Gooi.
Een mooi begin van de kerstvakantie.

Loenersloot

    

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: