Toevalligheden

Lepels
De al vele malen uitgestelde etappe die Jos en ik zouden lopen van het Noordhollandpad werd het ook vandaag niet. Tja, de NS. Hoe kan het ook anders. Juist vandaag zijn er werkzaamheden ter hoogte van Abcoude en daar willen wij nou precies naartoe. Gelukkig hebben de bedenkers van het Noordhollandpad, nog twee etappes toegevoegd in de kop van Noord Holland, waar de trein wel rijdt. De rest van de aanrijdroute, doe ik dan maar gewoon per auto.
Stoeltjes
En dus beginnen we dit keer in Den Helder. We lopen naar Julianadorp. Deze korte etappe van 15 kilometer gaat door het stads-, forten- en duintjes landschap van de marinestad. Hier lopen we over de 19e-eeuwse liniedijk in de Stelling van Den Helder, waar zwervers en hangjongeren hun plek hebben gevonden.
Net als we toe zijn aan een boterhammetje valt ons oog op een stukje duin met opvallende kunstwerken. Het lijkt ons een goede plek om te lunchen. Zeker omdat er twee stoeltjes uitnodigend op ons staan te wachten. We zitten goed en wel, als er een mevrouw op ons af komt die vraagt of wij hier zijn voor de rondleiding. Wij weten van geen rondleiding en het staat ook niet op ons programma. Als ook een tweede mevrouw ons vraagt voor de rondleiding, besluiten we het toch maar te doen. Zo jammer dat ze anders helemaal niemand zou hebben om rond te leiden.
Torentje

Spijt krijgen we niet. We dwalen door het totaalkunstwerk “De Nollen” van Ruud van de Wint. In het duindlandschap vind je sculpturen en bouwsels. Ze steken prachtig af tegen de strakblauwe hemel. Echt heel bijzonder. Mijn oog valt op een maquette van een klein torentje. Ik ken dat torentje! Even nadenken …….. ik weet het! Ik zie het wanneer ik naar mijn werk ga. Het staat in Veenhuizen. Van de Wint heeft sowieso veel kunstwerken voor de publieke ruimte in Drenthe gemaakt. In Assen en ook bij Ruinerwold staan opvallende kunstwerken van zijn hand. Ruud van de Wint is in 2006 overleden. In zijn geest wordt het terrein beheerd door een stichting.

Dat de wandeling verder wat in het niet valt, nemen we op de koop toe.

Wie het met eigen ogen wil zien:
www.projectdenollen.nl
Kunst

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: