Goed nieuws uit Utrecht

Kerk
Deze vrijdag is het Nationale Goednieuwsdag. En wat is een betere plek om af te spreken dan Utrecht in zo’n geval? In Utrecht komen vele ver van elkaar verwijderd wonende mensen bij elkaar. Het ligt zo lekker centraal. Je kunt het van alle kanten per trein bereiken. Hier spreek ik af met Thea. Vorige keer spraken we af in Amersfoort en nu in Utrecht. Ik heb nog snel even een stadswandeling van internet geplukt. Alhoewel Utrecht ons redelijk bekend is, blijft het er prima struinen. Leuke winkels, gezellige plekken om iets te drinken en te eten. We komen ook nog steeds nieuwe plekjes tegen. De stadswandeling voert ons langs het Museum Het Catharijneconvent. Laten we maar eens kijken in dat museum voor christelijke kunst en cultuur. Er is een tentoonstelling over feesten. Wat vier je precies met Pinksteren en wat zijn de gebruiken die horen bij het Joodse Paasfeest? Het is een erg aantrekkelijke, interactieve tentoonstelling. Op dit moment is er ook een tentoonstelling over engelen. Ook leuk en interessant, maar het is er vrij druk en ons hoofd zit ook wel vol. We zijn het erover eens dat het museum veel leuker en interessanter is dan de naam "Catharijneconvent" doet vermoeden. En dat is dan weer goed nieuws. Na nog een relaxte nazit bij "De winkel van Sinkel", zijn we bijgepraat en gaan we ieder ons weegs. Tot gauw.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: