Holthe -Westerbork (De loop van het Oude Diep 8)

Molen
Vandaag, omdat het nog steeds herfstvakantie is, etappe 8 gelopen van de “Loop van het Oude Diep”. Vooral het Scharreveld is een mooi onderdeel van deze wandeling.
Het nabij Westerbork gelegen Scharreveld bestaat uit een viertal heiderestanten temidden van een modern ontginningslandschap. In deze overwegend open, enigszins golvende heideterreinen bevinden zich enkele fraaie vennen. Er wordt naar gestreefd om hier weer een aaneengesloten heideveld te laten ontstaan, door de tussengelegen voormalige landbouwgronden weer voedselarm te maken. Het natuurgebied is 275 hectare. Voor de hond is het een minder interessant stuk. Omdat er Schotse Hooglanders lopen, mag hij op een deel van de route niet los en in het andere deel mag hij eigenlijk helemaal niet komen. Omdat ik niet zo snel een alternatief kan bedenken, gok ik het erop. Sporen van runderen kom ik wel tegen, maar geen enkel ander levend wezen. Trouwens, de waarschuwingsbordjes van het Drents Landschap maken me banger dan de dieren zelf.

Paddenstoel

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: