Wijster – Holthe (7)

Ven
De hond kwam terug van een logeerpartij. Mee naar Antwerpen kon hij niet. Om hem een beetje van de schrik te laten bekomen, liepen we van Wijster naar Holthe, een tochtje van 12 kilometer van "De Loop van het Oude Diep".
Ook op dit traject is er weer weinig van het Oude Diep te bekennen. Maar ondanks dat is het een prachtige etappe. Als we Wijster hebben verlaten lopen we al snel over onverharde paden. En eigenlijk blijft dat zo tot het laatste stuk. Hoogtepunt van de wandeling is het Ter Horsterzand met zijn eeuwenoude jeneverbesstruiken. Aan de horizon, nu eens niet de pijp van de VAM in Wijster, maar de schoorsteen van de Domo fabriek (Drentse Ondermelk Organisatie). Het symbool van de grote veranderingen die de Drentse landbouw in de loop van de twintigste eeuw ondergaan heeft. De Domo werd opgericht in 1938 om melkpoeder en afgeroomde melk te gaan produceren en groeide uit tot een van de grootste zuivelfabrieken van Nederland.
Nu ik het zo over de Domo heb herinner ik mij een reclame van vroeger. Lang voordat ik in Drenthe woonde.
"Boe boe bla bla, we maken Domo-vla. Boe boe bla bla, hopjes vanille en chocola. Aardbeien en blanke vla (heerlijk houdbare vla). We maken Domo, Domo Domo-vla. In die makkelijke pakken (ahoeee)"
Paddenstoel_2

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: