’n Weekendje Antwerpen

Herfst
We zijn weer even in Antwerpen. Dat krijg je als je er familie hebt. Na een voorspoedige reis, gaan we eerst maar eens kijken hoe dochterlief het maakt. Het gaat goed. We eten een broodje en vertrekken met ons vieren naar de stad voor de perfecte cappuccino. Zo’n cappuccino bestaat uit een bak hete koffie (geen lauwe) met een laag compact schuim (geen vlokkerig sop) waarop je lepeltje blijft drijven. Datzelfde geldt trouwens ook voor de suiker. Als je de suiker erin laat glijden moet deze een paar seconden op het schuim blijven liggen. In België zijn ze beter in het maken van de perfecte cappuccino dan in Nederland. Sorry!
Na de koffie gaan we een beetje winkelen en een pintje pakken. We hebben al zo onze favoriete winkels en kroegen!
Om zes uur schuiven we aan bij Le Zoute Zoen waar een chefkok met de titel “Ladychef 2006” in de keuken staat. Het eten is heerlijk. De bediening top.
Dan scheiden onze wegen. Zoon en dochter stappen het bruisende nachtleven in en wij vetrekken naar onze fijne B & B, De Dageraad. Echt een aanrader. Op loopafstand van het Centraal Station, heerlijk rustig en toch middenin de stad. De inrichting modern en verzorgd, een fijn bed, een goeie badkamer. Het uitgebreide ontbijt geserveerd in een stijlvolle omgeving.

Boot_2
De zondag besteden we aan een wandeling door de wijk Zurenborg en de Joodse buurt. Het hoogtepunt van Zurenborg is de Cogels-Osylei, een straat met belle-epoque huizen, die in de jaren zestig werden gered van de sloop door een groep journalisten, architecten en kunstenaars, die de woningen opkochten. Tegenwoordig zijn deze huizen goud waard. In de Provinciestraat kopen we cheesecake bij de Joodse bakker Kleinblatt. Mensen komen van heide en verre voor Kleinblatts lekkernijen. Ik loop de hele dag met een groot stuk cheesecake in mijn tas en zal pas bij thuiskomst proeven dat het echt bijzonder lekker is. Via het stadspark lopen we naar de Vogelenmarkt, waar nog altijd levende kippen, ganzen en gekortwiekte vogeltjes worden verhandeld. Arme dieren. Daarnaast is het een grote en vooral drukke warenmarkt.
Op de Groenplaats genieten we van live-muziek. We wandelen over de rariteitenmarkt op de Steenhouwersvest en langs de antiekzaken van de Kloosterstraat. Uiteindelijk ontmoeten we “de langslapers” bij de kathedraal. Om nog een klein beetje cultuur aan het weekend mee te geven, bezichtigen we de kerk. Leuk, maar volgens de mannen in ons gezelschap lang niet zo leuk als de jongleur die voor de kerk zijn kunsten vertoont. We nemen afscheid van dochter en van Antwerpen. Tot de volgende keer, dan maar.

Fiets

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: