Van Rolde naar Westerbork, een typisch Drentsche aangelegenheid

Toren
Mijn voornemen om nog slechts een keer per weekend te wandelen, is mislukt. Met het mooie weer van de afgelopen dagen, vind ik het zonde om niet naar buiten te trekken. En het boekje van het Jacobspad lonkt. Het kost niet veel moeite om man en hond mee te krijgen, op deze “expeditie”. Het zal vandaag een typisch Drentsche aangelegenheid worden door een stuk Drenthe dat nog niet is “platgelopen”.

Kerktoren

Het is al weer even geleden dat ik bij de Jacobuskerk in Rolde aankwam.  Daar pakken we de draad dan ook op. Het eerste stuk gaat over het fietspad, langs de weg naar Nijlande. Daar gaan we onder de N33 door. Al snel verlaten we de verharde weg en volgen een graspad door het Westersche Veld en langs het Amerdiepje. Het is een prachtig stuk van het Jacobspad. Dit soort stukken zitten er naar mijn smaak te weinig in. Via Amen komen we terecht in de boswachterij Hooghalen. Op een mooi pad door de weilanden, worden we achtervolgd door een kudde pinken. Altijd leuk, zeker als ze achter een draadje staan. Er volgen een paar lange rechte kilometers naar Elp en ik zie, op de kaart, dat er ook nog wel een paar lange rechte stukken aankomen. Eerst maar even moed verzamelen op een terras. Na de stop kunnen we de Zwiggelterweg en wat daarna komt wel aan. De weg eindigt bij het Oranjekanaal, dat we een stuk volgen. Het laatste deel gaat over het fietspad naar Westerbork. Een mooi stuk, langs de Westerborkerstroom. Bij de Stefanuskerk eindigt onze etappe. En het is weer, zoals na al mijn etappes van het Jacobspad, een latertje. Veel te laat om te koken! Het Jacobspad: ook de Chinees vaart er wel bij, zal ik maar zeggen.

Lau
Zo blij dat ie ook een keer mee mocht ….

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: