Het Stroomdal van de Drentse Aa

Plant
Eigenlijk zouden we vandaag een etappe lopen van het Jakobspad. We komen echter een beetje langzaam op gang en kiezen voor een kortere wandeling, de knapzakroute Tynaarlo – Zeegse.
We starten in Zeegse. Het dorp Zeegse was aan het begin van de twintigste eeuw een rustig boerendorp. Toen men in 1919 de Zeegsersteeg begon te verharden, was het gedaan met de rust. Dagjesmensen, vooral uit de stad Groningen, kwamen op warme zomerdagen in grote aantallen met de fiets of met de auto naar de "duinen" van Zeegse. De route brengt ons achter de Zeegserduinen, langs het Siepelveen. De route voert door het Stroomdallandschap van de Drentse Aa, met mooie doorkijkjes. Via het Akenveen, een veengebiedje, dat de belangrijkste brandstofleverancier van Tynaarlo is geweest, bereiken we Tynaarlo. Hier drinken we thee bij Cafxc3xa9 Centraal. Een typisch Drents cafxc3xa9, met elementen uit de jaren ’30 tot 2008, die totaal niet bij elkaar passen, maar daardoor toch ook weer wel. Het cafxc3xa9 is vanmiddag pleisterplaats van de visvereniging en de jongens van de voetbalclub.
We gaan verder. Via zand- en fietspaden en het villapark bereiken we Zeegse weer. Het is zo’n dorp waar je steeds weer terugkomt en dat nooit gaat vervelen.

Zeegserloopje

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: