Alvast eempies kiek'n in Wapse

Koren
Mijn planning werd dit weekend een beetje in de war gestuurd. Dus beperkten mijn wandelavonturen zich tot twee kortere wandelingetjes met de hond. Omdat ik volgende week een wandeling organiseer in Wapse, leek het me verstandig van de nood een deugd te maken en de knapzakroute Wapse voor te lopen. Dat was niet helemaal voor niks, want twee keer liep ik verkeerd. Een keer door eigenwijsheid en een keer door een onduidelijke beschrijving.
De knapzakroute Wapse is een afwisselende wandeling van 17 kilometer. Een echte Drentse tocht, met heide, bos, vennen. Maar ook met onverharde landwegen en Drentse boerderijen. Helaas ontbreekt een hunebed. Het was er wel.  Ooit. Met toestemming van Provinciale Staten werd in 1735 het hunebed op de heuvel gesloopt. Wat over bleef, was de heuvel, het Pottiesbargien. In en om  het "bargien" werden veel potscherven gevonden, vandaar de naam.
Erf

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: