Ouderkerk aan de Amstel – Abcoude

Weide
Wegens drukte alom ben ik er nog niet eerder aan toegekomen verslag te doen van, de vorige week met mijn zwager gelopen etappe van het Noordhollandpad. Op papier een stuk van 24 kilometer, maar in de praktijk minstens 30. Dat komt doordat we de vorige etappe niet helemaal hebben uitgelopen, door een ommetje in een natuurgebied en door een misser onderweg. Het is een bloedhete dag, opschieten doet het dus sowieso niet. Daarnaast raken we regelmatig aan de praat met mensen die we tegenkomen onderweg. De mensen zijn trots op het groen in hun woonomgeving en genieten ervan met volle teugen. Wat ze bedoelen met “rustig wonen”, snap ik niet helemaal. Ook hier vliegen regelmatig vliegtuigen over, waardoor je elkaar even helemaal niet kunt verstaan. Gelukkig heeft men het landschap wel kunnen redden van de golfbaanterreur.

Brug
We lopen door de Bovenkerkerpolder bij Amstelveen, nemen een onverhard pad en lopen door het weiland naar Nes aan de Amstel. De ijsthee is een genot hier op het terras. We vullen de waterflessen en nemen het pontje naar de overkant van de Amstel. We volgen de bochtige Waver. Op de Waverdijk lopend kijken we over een weidse polder, De Ronde Hoep. Het is een een oude ongeveer twee meter diepe veenpolder waar het middeleeuwse landschap nog intact is. Dan raken we verzeild in een deel van de etappe waar geen eind aan lijkt te komen. Het is wel een erg mooi stuk, door natuurreservaat Botshol, langs de Vinkeveense plassen en langs de rivier de Winkel. Het laatste stuk langs de A2 is een beetje een domper, zeker omdat we de ene voet bijna niet meer voor de andere kunnen krijgen. Abcoude doorkruisen we, op zoek naar het station. Een volgende keer maken we hier de foto’s wel. We willen nu alleen nog maar zitten ……

Nes

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: