Achterhoek, voor het vakantiegevoel

Boerderij2
Het oppakken van het Havezatenpad blijkt een onmogelijke zaak deze zondag. Openbaar vervoer dat pas na 13.00 uur beschikbaar is, zowel naar startpunt als naar eindpunt. De etappe moet dus wachten tot een doordeweekse dag. We kiezen voor een rondwandeling in de Achterhoek, een deel van het LAW-streekpad, Het Scholtenpad. Een wandeling van 22 kilometer, in de buurtschap Woold.

Geit

We starten in Kotten en lopen direct verkeerd, maar pikken de route een stukje verder weer gemakkelijk op. Op het programma vandaag: Scholtenboerderijen, lange zandpaden, de watermolen van Berenschot en een weideterras, waaraan ik apart aandacht zal besteden. Scholtenboerderijen behoorden vroeger toe aan Scholten, welgestelde herenboeren die veel macht hadden. Deze boerderijen hebben een rijke historie. De meeste kun je herkennen aan een groot statig rechthoekig voorhuis bestaande uit twee verdiepingen. Direct daarachter geplaatst een lager deel met schuine kap. Eromheen staan vaak enkele grote schuren met uit hout – of van vakwerk opgetrokken gevels.

Opvallend in dit gebied is de rust. Er zijn weinig toeristen, zelfs bij de watermolen van Berenschot is er voldoende plek op het terras. Ook op het weer is vandaag niks aan te merken. Niet te warm, niet te koud. Als dat niet bijdraagt aan het vakantiegevoel.

Boerderij

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: