Pelgrims in de stad Groningen (3)

Hofje
Er is maar een manier om mijn dochter mee te krijgen voor een wandeling. Een wandeling door de stad. Na een bliksembezoek aan de Zweedse meubelgigant (het uitstapje voor een druilerige julidag) gaan we op pad voor de stadsetappe Groningen van het Jacobspad. We vertrekken van Kardinge en lopen langzamerhand de bebouwing in. Via de Korreweg arriveren we in het Noorderplantsoen. Als je op het platteland woont, zoals wij, kijk je in de stad je ogen uit. Je vergeet steeds weer een beetje hoe het is. En dat voor een geboren en getogen Haagse als ik! De diversiteit in mensen, in huizen, in winkels, in alles; Dat is de stad. We bezoeken de Prinsentuin en het Anthony Gasthuis en genieten van een heerlijke lunch. Bij het Centraal Station nemen we de bus terug naar Kardinge. Ach, een dagje pelgrim zijn anno 2008, mag ook best een keer.

Roos

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: