Overijssels Havezatenpad, van Enschede naar Delden

LaurensEn weer geen havezate gezien.
Je vraagt je toch af of de naam van dit pad, de lading wel helemaal dekt. Op een of andere manier kiezen we steeds de etappes, waarin geen havezate te bekennen valt. Of dat erg is? Helemaal niet. Ook deze zaterdag is het weer een feest, om door het groene landschap te trekken. Over smalle paden, langs afrasteringen met de brandnetels tot over de kniexc3xabn en het fluitekruid tot de schouders.
Ik durf het centrum van Boekelo niet in, omdat ze daar vast denken dat ik met die rooie vlekken op mijn benen, van die brandnetels, aan de een of andere besmettelijke ziekte lijd. Hoe handig ook zo’n afritsbroek als je de pijpen in de auto laat liggen.
Na Boekelo komen we op landgoed Twickel. Twickel is het grootste landgoed van Nederland en een van de belangrijkste Overijsselse havezaten. Maar het landgoed is 4000 ha. groot en de havezate zelf komt pas na Delden in beeld. En daar komen we vandaag niet.
We passeren drie boerenerven en worden begroet door vrolijke "waakhonden", waar onze hond direct vriendschap mee sluit. Voor je het weet heb je een hond extra.
In Beckum drinken we wat op een terras en gaan vervolgens over het Kerkveldervoetpad naar Delden, waar de auto staat. De broekspijpen liggen netjes opgevouwen op de achterbank.
Boerderij

Zouthuisje
Twentse boerderij en een zouthuisje

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: