Hoffmann’s Vertellingen

Index_hotel
Regelmatig rijd ik langs het reclamebord aan de Drentse Hoofdvaart, met de tekst: “Hoffmann’s Vertellingen, eerste weg rechts”. Ik ben er nog nooit geweest. Het wordt tijd eens binnen te kijken.
De sprookjesachtige naam neemt direct een loopje met mijn fantasie. Is de uitspanning in Havelte soms het bezit van meneer Hoffmann en mevrouw Vertellingen? Tot ik er deze week achter kom dat Hoffmann’s Vertellingen een operette is van Offenbach, gebaseerd op de verhalen van de Duitse schrijver Hoffmann. De naam van het hotel is niet bedacht door de huidige eigenaar, maar al eerder door ene mevrouw Hofman, die het hotel wilde omvormen tot een cultureel trefpunt. Dat is nooit gelukt, maar het is wel een heel gezellig hotel. En een prima plek voor een goeie kop cappucino (waar vind je ze nog tegenwoordig?) of een stuk boerenjongenstaart. En natuurlijk een prima uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht in en rond Havelte.
Hoffmann’s Vertellingen ligt aan de Dorpsstraat in Havelte. Voor meer informatie zie ook hun website: www.hoffmannsvertellingen.nl

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: