Wind, water en weidevogels

Nhp
Het is al weer een tijdje geleden dat we het Noordhollandpad liepen. De zwager ging gebukt onder een vervelende blessure. Net toen ik me echt zorgen begon te maken of het er ooit nog wel van zou komen, konden we gelukkig een etappe bijschrijven vandaag.
Schoonzus brengt ons naar Obdam, nadat we eerst mijn auto in Driehuizen hebben neergezet. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Na een half uur, met een middeleeuwse wegenkaart om een tuincentrum in Alkmaar te hebben gecirkeld, vinden we de weg naar Driehuizen. Om precies 12.00 uur zetten we de pas erin.
Een prachtige etappe. Alsof er iets te kiezen valt, roepen we regelmatig: “daar zou ik wel willen wonen!”Om na tien minuten tot de conclusie te komen dat de plek die we dan passeren nog mooier is. Noord-Hollandse huisjes aan het water, een molen met een huis erbij, huisjes omzoomd met watertjes, een stekje met een eigen eilandje. Wat een prachtige plekjes daar in de Schermer!

Dorp

Via Ursem komen we in Schermerhorn. In het plaatselijke café drinken we koffie en proberen er achter te komen, wat in vredesnaam wordt gedaan tijdens de competitie “Kezen”. De praatgrage mevrouw van het café heeft de avond ervoor 40 mensen gehad, die meededen aan de competitie. Wij vangen het gesprek terloops op en durven er niet naar te vragen. Zelfs Google brengt me niet verder. Het zal wel altijd een mysterie blijven.
Na Schermerhorn lopen we de broedseizoenvariant van de etappe, die door Groot Schermer voert. Het is trouwens niet zo, dat we daardoor niks van het broedseizoen merken. De weilanden wemelen van de kieviten, scholeksters, grutto’s en verschillende soorten eenden.
Net als we denken het eindpunt te hebben bereikt, blijkt dat we in Noordeinde zijn en niet in Driehuizen. Na een mooi pad door de weilanden en over riskante bruggetjes, lopen we dan uiteindelijk toch tegen het plaatselijke café van Driehuizen aan. Hier sluiten we af met een biertje. Het is dan al half 7 en de zomertijd moet nog ingaan. Het zal de straffe wind geweest zijn en onze fotografeerafwijking, dat we er betrekkelijk lang over hebben gedaan.
Kerk

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: