Van Kalenberg naar Giethoorn, via Nederland en Muggenbeet

Ooievaars
Wie die plaatsnamen in de Kop van Overijssel toch verzonnen heeft? Nederland, Muggenbeet. Hoe het ook zei: het is er prachtig lopen, op deze winterse Eerste Paasdag.
Vorig jaar, ergens in het najaar, zijn we het Havezatenpad gexc3xabindigd in Kalenberg. Met weemoed denk ik terug aan dat heerlijk koude biertje op het terras van de Rietlanden. Vandaag pakken we de draad weer op, maar lijkt de zomer nog mijlenver. Het is slechts een paar graden en er wordt sneeuw voorspeld. Voorlopig schijnt de zon als we Kalenberg verlaten.
Het is oogstseizoen. Er wordt op grote schaal riet geoogst (of heet dat anders bij riet?) Overal zie je gemaaide rietvelden en bossen riet op het land.
De etappe loopt over het fietspad van Kalenberg naar Nederland en vervolgens via Muggenbeet grasdijken naar Muggenbeet. Muggenbeet heeft trouwens niets met de stekende kriebelbeestjes te maken, maar is een streeknaam voor een plantensoort. Bij Geertien drinken we koffie. Cafxc3xa9 Geertien was vroeger een trefpunt van vissers, turfstekers en rietsnijders. De gelagkamer dateert van 1825 en er is een heuse opkamer.
Via het Giethoornsche Meer bereiken we uiteindelijk de outskirts van Giethoorn, waar het net begint te sneeuwen. We zijn weer op Havezatenpad!
Giethoornschemeer

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: