Het Goede Vrijdag Genootschap

Voorjaar
Een keer per jaar loop ik met het Goede Vrijdag Genootschap. Je snapt het ….. op Goede Vrijdag. Deze keer was Olst uitverkoren als startplaats. De koffie met bourgondische appeltaart in theeschenkerij De Olsterhof, zetten de toon van de wandeling. Regen en hagel kunnen ons niet meer deren.
Bijpraten met mensen, nieuwe “bomen opzetten”, allemaal geen probleem bij het Genootschap. De wandeling gaat over modderige paden van Olst naar Deventer, langs kasteel de Haere naar Diepenveen. In Diepenveen wordt geluncht bij de Roetertshof. De uitbater van de Roetertshof, zelf een fervent wandelaar, is trots op zijn Sallandse Hoeve. Teruggebracht in originele staat. En het moet gezegd, het is ook een prachtige plek. De inrichting is chique, de bediening, comme il faut. Zelfs wandelaars met modderige regenbroeken slaan er geen gek figuur en krijgen de soep opgediend vanuit de terrine. Zoveel gastvrijheid, op maat, kom je zelden tegen.
Na de lunch lopen we via landgoed Nieuw Rande, naar de IJssel. Maar daar houdt het op. De route staat volledig onder water en we moeten terug om via de andere kant Deventer te bereiken.
In Deventer scheiden onze wegen. Met een aantal mensen stap ik op de trein terug naar Olst. De overige leden van het Genootschap gaan ongetwijfeld voor een culinaire afsluiting. Ik stel voor dat we het Genootschap, omdopen tot Genietschap!

Roetertshof

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: