Van de bomen en het bos op de Veluwe

Bomen
Er was eens een man die graag wandelingen organiseerde. Niks vond hij leuker dan met een groep mensen de buitenlucht in te trekken. Zo ook deze zaterdag. Met wel 21 wandelaars trok hij door het Speulder- en Sprielderwoud. De zon scheen door de bladloze takken van het oudste loofbos van Nederland. Geen rechte boomstam kwam je tegen, alleen kromme bomen. De rechte exemplaren werden door de jaren gekapt voor gebruik.
De man babbelde er lustig op los met zijn medewandelaars. Daardoor miste hij een zijpad en zo verdwaalden de wandelaars in het bos op de Veluwe. Kaarten werden tevoorschijn getoverd, een enkeling begon gelaten aan een broodje met kaas. Weer anderen vroegen zich af, waarom de man geen kompas of GPS bij zich had. Kortom het beste kwam boven in de medewandelaars. Dat deze kleine misstap slechts bedoeld
Lammetjes
was om op volgende wandelingen de helft minder aanmeldingen te krijgen, is niemand opgevallen. Daar was het veel te gezellig voor. Door de gestrooide broodkruimels vonden we de weg weer terug en bereikten we via de Garderense Duinen, het huisje in het bos in Drie. Hier konden we koffie drinken en soepjes eten en rozig wegsoezen. Maar niet lang want we wilden nog verder. Bij de schaapskooi op de Ermelose Heide wachtten 83 Veluwse heideschaaplammetjes op onze komst. Het was me een gemekker.
Weer terug in het Boshuis in Drie nam ik afscheid van de man en van de Veluwe en reed ik terug naar huis. Morgen maar even geen bomen!

Solse_gat

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: