Café Poortman, Bloemberg (Gemeente De Wolden)

Poortman
Als je komt aanlopen, valt het niet direct op dat je een café nadert. Dat kan, want bij Poortman hebben we te maken met een tot café verbouwde boerderij. In 1900 is, de toen 12-jarige, Roelof Poortman samen met zijn moeder dit café gestart. Voor handelsreizigers een vaste pleisterplaats onderweg van Twente naar Friesland maar ook voor marktgangers uit Meppel. Toen al werd het wel en wee uit de buurt in de gelagkamer besproken.
Roelof trouwde en de zaak werd uitgebreid met een klein winkeltje. In 1960 is het bedrijf overgenomen door Lummie en haar man Hilbert. De boerderij was nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten. Pas in 1977 werd het laatste gedeelte van de boerderij omgevormd tot restaurant. Inmiddels is de derde generatie Poortman werkzaam in het café. Het restaurant werd feestzaal. Café Poortman is een populaire pleisterplaats voor motorrijders, fietsers en wandelaars. Bestel bij Poortman vooral de zelfgemaakte appeltaart!
Poortman ligt aan de wandelroute: “De Loop van de Reest”, een lange afstandswandeling in het Reestdal van 10 x 10 kilometer.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: