Leggelerveld, geen doorkomen aan

Klein1 Klein2_1
Naast het Blauwe Meer, tussen Hoogersmilde en Dwingeloo, ligt het Leggelerveld. Het Blauwe Meer heb ik een aantal weken geleden ontdekt en vandaag was het Leggelerveld aan de beurt. Het gebied is van Natuurmonumenten en bestaat uit bos, droge en natte heide, schraal grasland en veenputten. In de Voortse Zandduinen liggen restanten van een Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog. Deze tankgracht liep helemaal van Zwolle naar Delfzijl.
Vooral het eerste deel van de wandeling heeft iets weg van een overlevingstocht. Enerzijds, zijn daar de enorme plassen die vragen om alternatieve routes, anderzijds heeft men er flink gesnoeid en voor het gemak de takken over het wandelpad uitgespreid. Maar dat mag de pret niet drukken. Het gebied is stil en de wandeling afwisselend. Na een dagje Randstad kan ik er, na het rondje Leggelerveld, weer tegen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: