Ook in 2008 ….

Grenspaal

Omdat ook in 2008, gewandeld en georganiseerd gaat worden, heb ik op 3e kerstdag met Chris een wandeling voor de Wandelpool voorgelopen bij Ter Apel. Een wandeling in Groningen, Drenthe en Duitsland. Ter Apel is een uithoek, die maar weinig door wandelminnend Nederland gevonden wordt. Begrijpen waarom doe je niet. O.K., het is niet naast de deur en het voelt ook ver weg. Daarbij komt dat je van de weg van Emmen naar Ter Apel dusdanig gedeprimeerd raakt, dat je de neiging hebt op de eerste de beste rotonde, rechtsomkeert te maken richting de Drentse bossen. Niet doen! Alleen het klooster en Hotel Het Boschhuis zijn al de moeite waard. Het is een bijzonder gebied met veel afwisseling. Enerzijds het veen en anderzijds de hoge zandrug, met de bossen. Daarbij opgeteld het AGO-dorp, speciaal gebouwd voor de arbeiders van de in 1915 gestichte AGO-fabriek, maakt de wandeling verrassend. Het zal ook in maart een leuke wandeling gaan worden. Maart ….. dan is het al bijna lente!

Klooster_1

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: