Zeven heuvelen

BakkerijDe mooiste tocht van 2006, volgens Ontrack, is de Zevenheuvelentocht bij Beek-Ubbergen. Omdat het gister zo’n prachtige heldere winterse dag was, leek het ons een dag bij uitstek voor deze tocht van 19 kilometer. Ja het is even rijden, maar dan heb je ook wat. Een mooi glooiend, bijna on-Nederlands, landschap. We lopen over stuwwallen. Deze zijn 200.000 jaar geleden ontstaan doordat aarde en stenen door het oprukkende ijs werden verschoven. De stuwwal loopt door tot het Duitse Kleef en liep vroeger door tot aan de Veluwe. De Rijn heeft het gebied doormidden gesneden. Het gebied tussen deze heuvels wordt de Gelderse Poort genoemd. De tocht voert door beukenbossen en biedt fantastische vergezichten. Wij zijn niet de enigen die hier aan de wandel zijn. Het is behoorlijk druk. Via het Groesbeekse Bos komen en het terrein van de Heilige Land Stichting keren we terug in Ubbergen. We werpen nog een blik op de grootste tamme kastanje van Kerkje Nederland (500 jaar oud). De omtrek van de boom is 8,5 meter. Vandalen hebben de boom in 2005 in brand gestoken (hoe haal je het in je hoofd!) en sindsdien heeft de boom het zwaar. Via het Groesbeekse bos, komen we weer terug in Ubbergen, waar de kerkklok ons inhaalt met een kerstlied. Het is 16.00 uur. In Cafxc3xa9 Jansen, warmen we onze handen aan een kop soep en krijgt vooral onze hond veel aandacht. We nemen afscheid van Ubbergen. En ik moet het wederom beamen, Nederland is erg mooi.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: