Gieten in de winter

Bomen_4
Yvonne uit Uffelte loopt meestal in de buurt van haar woonplaats, maar soms gaat ze verder weg. Omdat ze geen eigen vervoer heeft en in Drenthe het Openbaar Vervoer nou niet bepaald “je van het” is, treed ik dan wel eens op als chauffeur. Natuurlijk wandel ik dan ook mee. Yvonne had een wandelroute van het IVN, die nog wel eens een collector’s item zou kunnen zijn. Zo worden de wandelboekjes tegenwoordig niet meer gemaakt, met zo’n zachtgeel kaftje en pentekeningen! Waarschijnlijk is de daarin vermelde oversteekplaats ten prooi gevallen aan de N34. Er valt wel meer ten prooi aan de N34. Het is de weg met het grootste aantal verkeersslachtoffers in Drenthe.
Yvonne_1
We moesten dus een stukje teruglopen om in het Hunzedal terecht te komen. Het is mooi weer, dus het uitzicht vanaf de Hondsrug, de moeite waard.
Na de middagstop in Gieten, haakt 50% van de wandelaars af. Met ons drieën lopen we nog een rondje in de boswachterij “Gieten-Borger”. Na wat verwarring over Noord en Zuid kiezen we de “veiligste” route, de witte paaltjes route, die trouwens erg de moeite waard is. Zeker door de mooi winterzonsondergang van deze middag. Ik heb ook weer veel geleerd vandaag: je hebt haagbeuken en beukhagen, je hebt een soort zwaluw zonder poten en je hebt boomklevers en boomkruipers. Die trouwens helemaal niet op elkaar lijken. By the way noord is toch waar je duim rechts zit? Of is dat nou zuid?
Bomen2

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: