Sellingen: het theater van de natuur!

Theater_van_de_natuur_1
Hooggeëerd publiek,
Welkom in het theater van de natuur. U bevindt zich in Sellingen, 705 kilometer ten westen van Miedzyrzecz en 675 kilometer ten oosten van Andrésy. Maak het u gemakkelijk en vlei u in de zachte deken van bladeren, die in alle kleuren voor u werden uitgespreid vandaag. Uw gastheer en gastvrouw deze dag zijn, Koos en Wiep. Zij nemen u mee langs de meanderende Ruiten Aa, naar het gehucht Ter Borg met zijn imposante boerderijen.

Ww

Hier is de tijd stil blijven staan! U ziet bos en heide en een prachtig beedkdallandschap.
Wees niet bang voor de Schotse Hooglanders! Nooit eerder werd, hier in Sellingen, een mensch van vleesch en bloed verorberd of verwond. Let ook op de eerbiedwaardig oude eiken; het toonbeeld van natuurlijk evenwicht en harmonie. In de pauze laten wij u genieten van een kop soep, warme chocolademelk of een kopje thee in ons bezoekerscentrum “De Noordmee”. Na de pauze zal u worden verrast door een oud kerkenpad, leidend naar de vroeg-gotische kerk van Sellingen, daterende uit de 14e
Pannen
eeuw. Op het achterste deel van het dak liggen nog, oude in elkaar verstrengelde, holle en bolle pannen, ook wel monniken en nonnen genoemd. Even verderop komt u in een gebied waar eens een zijarm van de rivier de Eems liep. De oude rivierduinen zijn hiervan stille getuigen. De witte vogels die we tegenkomen lijken op reigers. Ik kan u geruststellen. Het zijn reigers. Volgens mijn boekje: de zeldzame grote zilverreiger. Mocht iemand zien dat de snavel de vorm heeft van een lepel, dan is trouwens de kans groter dan het een lepelaar is?

Aan alles komt een eind. Ook aan deze voorstelling. Wij hopen dat u genoten heeft. U was een fantastisch publiek. Applaus voor de gastheer en gastvrouw en ook een beetje voor uzelf. Tot ziens in ons theater.

Bos

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: