Een landschap om in op te lossen

Boerveen
"Een landschap om in op te lossen." Tenminste dat zegt het Dagblad van het Noorden, dat begin oktober deze route in de krant plaatste. Nou, zo hard regende het vandaag nou ook weer niet. Maar droog hielden wij het niet in Pesse. Er vanuit gaande dat het Dagblad iets anders bedoelde met "oplossen" moet ik zeggen dat ik het gedeeltelijk eens ben met het dagblad. Een groot stuk van de wandeling loopt over de verharde weg en daar heb je het "oplosgevoel" toch wat minder. De wandeling gaat door het Spaarbankbos en langs de Boerveenseplassen, om te eindigen met een mooi zandpad, dat het bos weer inloopt, naar de begraafplaats, die al in 1883 door Vincent van Gogh werd opgemerkt. Hij maakte er een schilderij van. Alleen voor de Boerveenseplassen zou je deze wandeling al willen maken en neem je het asfalt op de koop toe. Wat een prachtig stukje Drenthe!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: