Met de knapzak naar Elp

Paddestoel_2
De eerste vrijdag van de maand. Als wandeldag in ere hersteld. Ik loop met Marjolein en Loes de knapzakroute Elp (14 kilometer). Het is een prachtige dag. De zon schijnt, de kleuren zijn indringend rood en geel, maar ook nog verrassend groen. Het is het licht van de herfst, dat intrigeert en de omgeving rond Elp iets sprookjesachtigs geeft. De herfstdraden, de "witte wieven" en de enorme hoeveelheden paddestoelen dragen bij aan het sprookje. Regelmatig liggen we op ons kniexc3xabn om een paddestoel van dichtbij te bekijken. In ons hart hopen we onder de hoed een verdwaalde kabouter te ontmoeten. Het is stil, muisstil. Een enkele wandelaar, een verdwaalde hond, een vogel in de lucht. Ons wandeltempo is als de Elperstroom, traag bewegend door het landschap. Het spannende element van de wandeling, bestaat uit de ontmoeting met een adder, die in de najaarszon nog even opwarmt, nu het nog kan.
De cappucino bij de keurige en kraakheldere Koekoekshof, de spekpannenkoek bij de Strohoed. Het plaatje is compleet. Ik kan naar huis, het weekend in: verwarmd en verkwikt.
Blad_1

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: