Knapzakroute Buinen

Vandaag, de zondag na de regenachtige zaterdag, is het weer gelukkig wat opgeknapt. Geen onafgebroken regen, hooguit wat verdwaalde miezerregen. Eigenlijk stond een etappe van het Havezatenpad op het programma, maar ik vond het niet zonnig genoeg voor de Weerribben, waar we de draad weer zouden oppakken. Boerderij_2 Vandaag had ik meer behoefte aan wat afwisselend landschap, wat bos, wat platteland. En dan is Drenthe toch de aangewezen omgeving. De knapzakroute Buinen loopt door het dorp, over de verschillende essen van Buinen en een groot deel langs de bosrand met mooie vergezichten. Buinen ligt aan de rand van de Hondsrug. Nooit geweten trouwens dat hier eens een spoorlijntje liep, het spoorlijntje van Emmen naar Stadskanaal, de Noordooster-Lokaalspoorweg. Het werd in 1905 aangelegd. In 1938 werd de personenlijn door de nieuwe eigenaar, de NS, opgeheven. Tot 1964 werd de spoorlijn nog gebruikt voor goederenvervoer.
Koe1          Koe2

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: