Ontmoetingen rond Klarenbeek

Theo
Het is zaterdag, prachtig weer om te wandelen. Vandaag loop ik met Jan Grijsen van de Wandelpool een wandeling van 17 kilometer rond Klarenbeek. Na een kop koffie en het kunstig bij elkaar passen van allerhande munten om diezelfde koffie te betalen, vertrekken we. Onze eerste stop is bij Theo Jans. In het huis van Theo zijn alle ruimtes gevuld met verzamelingen. Zo is er een verzameling hoeden, weckflessen, schaatsen, ….. Ja, wat eigenlijk niet. Ook de tuin van Theo is geweldig, met zitjes, houten beelden, gedichten op oude luiken en een xylofoon van beddenkruiken. Jammer dat Theo er zelf Laan
niet is. De man, op leeftijd, is ziek. En zo blijft Theo voor ons een mysterie. De wandeling voert door het bos, over weilanden en is heel afwisselend. Bij pottenbakkersatelier De Broeckse Hof voorzien wij ons zelf van soep, thee of koffie om vervolgens wellicht het kleinste museum van Nederland te bezoeken, het haardplatenmuseum. Uiteindelijk voert de route ons naar een melkveehouderij waar de melkrobot de boer het werk uit handen neemt. Achter het station, brengen een zandpad en een mooi laantje met beukenbomen ons terug naar het beginpunt. Onder het genot van een biertje, kijken we terug op een geslaagde tocht. Jan organiseert geen wandeltochten, maar minivakanties!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: