Vledder en verder ….

Moes
We verzamelen vandaag op de parkeerplaats bij de kerk van Vledder. De schrik slaat me om het hart. Ik zie niemand en het is toch al bijna 10.00 uur. Zou er nog een kerk zijn, die ik heb gemist. Maar nee, de kerk heeft maar liefst twee parkeerplaatsen. De mensen in Vledder en omstreken zijn waarschijnlijk trouwe kerkgangers. Het is een behoorlijk oude kerk. Een deel ervan werd rond het jaar 1000 gebouwd. Samen met de torens van Anloo en Norg heeft de kerk van Vledder een van de weinige zadeldaktorens in Denthe.
Ik voeg mij bij de wandelaars, alleen Henk en Jeanet moeten nog komen. Als ook die present zijn, lopen we naar Moe’s tuin, waar we koffie drinken met zelfgebakken noten- of kruidkoek. Henk laat nog even op zich wachten, want die moet hond, Panax op een schaduwrijke plek parkeren. Panax heeft al heel wat meer kilometers op de teller dan welke hond dan ook. Maar Panax wordt oud en redt de lange wandelingen niet meer. Tijd voor pensioen en dan mag je lekker op je lauweren rusten. Maar Henk, zonder Panax, het is even wennen.
We lopen de knapzakroute Vledder – Vledderveen van 12 kilometer. Het is een leuke, afwisselende wandeling. Een paar maanden geleden heb ik hem al eens gelopen, maar hij blijft leuk en in ieder
jaargetijde is het anders. Tja, en dan het mooie weer en de mensen, de nieuwtjes, de gesprekken, de tips.
Kerk_7
Het is altijd zo gezellig, met zo’n groepje, door de natuur te gaan. In Vledder nemen we nog een koel drankje. Ik breng met vijf wandelaars nog een bezoek aan het museum voor Valse Kunst. Echt een aanrader. Misschien meer voor een druilerige dag dan voor deze zonnige middag. Maar toch. De eigenaren van het museum hebben ooit zelf, voor veel geld, een schilderij gekocht waarvan zij dachten dat het een Matisse was; het bleek een vervalsing. Met deze miskoop werd het Museum voor Valse Kunst geboren. Het zijn misschien niet de kunstwerken, maar meer het verhaal erachter en vooral hoe het verhaal wordt verteld. Het is echt smullen. Ga zelf maar eens kijken.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: