Puzzeltocht in Hellendoorn

Kerk_6
Laurens is nogal fan van de buienradar en die had gezien dat het vandaag beter was om onder de lijn Zwolle – Hoogeveen te gaan wandelen. Ik zie de bui al hangen, ja boven mijn hoofd dus. Hij heeft gelijk. Tas ingepakt, hond mee. Route uit de Toeractief van de ANWB van 2004. Poëtisch wandelen over de Sallandse Heuvelrug. Ruimschoots onder de lijn en het klinkt goed, ….. poëtisch wandelen. Op naar Hellendoorn, dat zal me een avontuur worden! Hellendoorn op zich is een aardig dorp en het begin van de wandeling vanuit het dorp het bos in, kan ons ook wel bekoren. Maar dan begint het! Zo’n omschrijving van tweede bospad rechts, terwijl de grond bezaaid ligt met takken! Of …. na de eerste flauwe bocht, het tweede smalle pad links. Geen eerste en ook geen tweede bospad te bekennen. Nog een hele discussie over of dit nou een flauwe bocht is, en of dit pad nou smal is of niet. En zo lopen we een paar keer helemaal fout. Gelukkig zit er ook een kaartje bij de beschrijving van de wandeling, anders waren we nu waarschijnlijk nog niet terug geweest. Het poëtische van de tocht bestaat uit een aantal dichtregels in de beschrijving. Waarvan onderstaande regel een beetje het gevoel van de dag weergeeft.
“In de ofgelegen bussche van het Salaandse gebeed, woer de wind weemodig soezend deur de hoge dennen geet.
Alleen de weemoed ontbreekt.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: