Knapzakroute Ees

Groen_2
De kraaien vallen dood uit de boom van de hitte, de laatste dagen. Vroeger zou ik op zo’n dag, als deze, echt de ene voet niet voor de andere zetten. Maar tegenwoordig laat ik mij niet snel meer weerhouden door het weer en dus loop ik vandaag, met Hilda, gewoon, zoals afgesproken, de knapzakroute Ees. We beginnen om 9.00 uur aan de 18 kilometerlange wandeling en hopen hierdoor de allerergste warmte te vermijden. Dat lijkt aardig te lukken. Het eerste deel van de wandeling loopt over verharde wegen, door het open veld. Hier moet je met ruim 25 graden op de thermometer niet zijn. Maar zo voor de middag is het goed te doen. Als we rond het middaguur het bos in duiken, is het prima uit te houden. Het lijkt ook iets op te frissen door buitjes die elders vallen. Wij horen alleen wat onweer in de verte. Het is een prachtige wandeling, met veel afwisseling. Ees, het Eeserveld, het dorp Eesergroen, de Schapenstreek, stukken heide, grafheuvels, gletscherkuilen. De wandeling geeft een goed beeld van Drenthe. We pauzeren bij de Poolshoogte, waar men druk in de weer is voor het muziekfestival van morgen. De drentse koek smaakt prima bij de koffie. We stappen weer op en keren terug in Ees, bij vakantiepark Het land van Bartje. Bartje kun je plaatsen tijdens een groot deel van de wandeling, maar niet in het Land van Bartje. Want daar eten ze echt geen bruine bonen.
Jand

Tekst op het bankje in Eesergroen:

De jonge eiken, het kanaal een wandelpad
Wat een geluk hier te zijn aangeland
En dan dit rustpunt als een open hand
Ver van het gedruis, ver van de stad

“Geluk”, Willem Koopmans

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: