In de zevende hemel op Hemelvaartsdag

Koffie_1 De etappe van het Twentepad (Tubbergen – Vasse) die wij onszelf vorige week hadden beloofd, maar die doordat er slecht weer werd voorspeld niet doorging, hebben we vandaag gelopen. Hetzelfde laken een pak, de voorspellingen waren niet best, maar het was prachtig weer. Weg met die voorspellingen! Weg met Paulusma, gewoon lopen!
We pikten de route op in Tubbergen. Mooie zandpaden, bos en lommer. We lunchten in een stukje nieuwe natuur bij de Mosbeek. Erg leuk, inclusief rustgevende watergeluiden. Niet alleen wij, maar ook de hond, had het naar zijn zin. Wonderlijk dat er zo dicht bij een camping, niemand op het idee was gekomen om hier ook lekker te gaan rondhangen. Maar wel prettig voor ons. De tocht voerde naar de cirkels van Mander, vlakbij de Duitse grens. Het zijn twee cirkelvormige landerijen in de volksmond bekend als de cirkels van Janning, naar de Enschedese textielfabrikant die hier eind jaren ’20 op de Noordelijke Manderheide twee akkers liet ontginnen. De ronde vorm was naar Amerikaans voorbeeld gekozen om spiraalsgewijs van binnen naar buiten te kunnen werken, waarmee wenden en keren overbodig werd. Druk is het er niet, dat wordt het pas een stuk verderop als we in de richting van de molen van Bels gaan. Het lijkt of iedereen hier vandaag koffie wil drinken. Maar de bediening is snel en uiterst vriendelijk en voor we het weten staan koffie en krentenwegge voor ons neus. Na het bezoek aan de molen van Bels en de molen van Frans (aan de overkant van de weg) verlaten we de route om de bus terug te nemen in Vasse. Ook in Vasse is het een drukte van belang, het lijkt wel of iedereen in Twente vandaag feest viert. Jongens met radio’s op de bagagedrager zorgen voor de achtergrondmuziek. Maar dan moet je wel een beetje van piraten- en jodelmuziek houden. Die jeugd van tegenwoordig, zo ouderwets! Of is dat juist modern?
Hond_1 Boom_4

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: