Mei, o mei

Ik heb vakantie. Een mooiere week kun je je niet voorstellen. Het weer is prachtig en de bomen zijn groen. In een paar weken tijd is de natuur van niets naar alles gegaan. Vandaag loop ik met Jan Dieker (Wandelpool) en een leuke groep mensen van Zutphen naar Klarenbeek. We lopen eerst een stuk langs de IJssel. Ik herken het van twee jaar geleden, toen ik hier ook liep. Toen ging de reis naar Deventer. Nu gaat de reis naar Klarenbeek.
Mei2_1Mei1
Ik heb al veel gehoord, tijdens mijn wandeltochten, over het begrip “bakkerij Bril in Gietelo”. Nu heb ik er in levende lijve koffie met “iets” erbij besteld. Dat “iets” was trouwens nog een moeilijke opgave voor mensen die moeite hebben met het maken van keuzes.
We vervolgen de tocht over de Bomendijk. Ook helemaal nieuw voor mij. Een super leuk stuk, bestaande uit een smal pad over een dijk met bomen, in een oase van groen. We pauzeren aan een recreatieplas. Vervolgens gaan we het bos weer in om uiteindelijk aan te komen bij het station van Klarenbeek.
Ja, Jan weet de leuke paadjes wel te vinden. Tot groot ongenoegen van een keurige heer. Wanneer we van de school in Bussloo achterlangs lopen naar de kerk, maakt de man ons erop attent dat dit privéterrein is. “Mag ik u vragen wat u hier doet?” “We lopen hier”. “Mag ik u vragen wie de organisator is?” “Ja, dat mag u”. Om een lang verhaal kort te maken. Het plein is van de school en het pad is van de kerk. Jan weet het probleem prima op te lossen en belooft dat hij het nooit meer zal doen. Volgens mij als je God als goed beschouwt zou hij het vast geen probleem vinden dat wij over het pad van de kerk lopen? Hij zou het alleen maar toejuichen, toch? Trouwens als we het pad niet hadden gelopen, dan hadden we geen parende meikevers gezien. Dus deze “overtreding”, was de moeite waard.
Eigenlijk hadden we moeten zeggen dat wij de eerste groep waren van de 1300 wandelaars, die nog onderweg zijn!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: