Op Twentepad

Bordje_2

Vorig jaar heb ik samen met Laurens en met onze Berner Sennenhond Boele, het Graafschapspad gelopen, tenminste tot de etappe die niet toegankelijk was voor honden. We zijn dus blijven steken in Doesburg. Het laatste stuk via Brummen terug naar Zuthpen (een kilometer of 25) blijft dus nog even op ons verlanglijstje staan. Nou staan er op ons verlanglijstje nog heel wat andere wandelingen. Zo ook, het Twentepad. Gister liepen we het eerste stuk. Om een uur of kwart over tien waren we in Almelo. Almelo is voor ons onbekend terrein. We kunnen ons niet herinneren dat we hier ooit geweest zijn. Onze eerste indruk is goed. Een gezellige stad, waar je de sporen

Toren

van de textielindustrie op veel plekken terugziet. Het is vroeg, de café’s zijn nog dicht. Misschien maar beter ook, want de kans zit er in dat, wanneer het terras al te gezellig is, je niet verder komt dan Almelo. We lopen via de Gravenallee, Almelo uit. De Gravenallee hoort bij Huize Almelo. Het is een lange laan, over het landgoed met eikenbomen en pachtboerderijen met rode en gele luiken. Vandaag is het op de Gravenallee een drukte van belang. Wandelaars met en zonder hond, wandelaars met en zonder kind,  (race)fietsers, ruiters te paard, skaters. Kortom deze mooie dag lokt velen naar buiten. Uiteindelijk komen we uit bij het kanaal Almelo – Nordhorn. Hier wemelt het van de padvinders en gevaarlijk uitziende herdershonden met muilkorf. Na het kanaal laten we de drukte voor wat het is en lopen we een stuk langs de beek, de Markgraven. De geluiden van het verkeer raken verder op de achtergrond. We beginnen langzamerhand op te gaan in het landschap. We lopen over zandpaden, door het bos.  Via het erf van een txc3xa8 mooi gerestaureerde boerderdij, gaan we richting Tubbergen. De kerk steekt fier zijn kop boven de es uit. Het heeft iets Toscaans. In Tubbergen doen we nog wat sight-seeing in een nieuwbouwwijk, maar dat verhoogt de feestvreugde niet. Vervolgens nemen we de bus terug naar Almelo. Wat stoffig en uitgedroogd komen we thuis. Ik kan haast niet wachten op de volgende etappe!

Tubbergen

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: